Inleiding Paardenmarkt – Sint-Gertrudisfeesten 2023

Beste bezoekers

We waren en zijn weer he-le-maal terug! Wat kijken we graag nog even terug naar die sprankelende editie van afgelopen jaar. Het orgelconcert bracht een waar spektakel met ons geweldig koor uit Kuringen. Friday Night bewees andermaal onmisbaar te zijn en trapte het feestweekend in de tent als vanouds af. Zaterdag waren de weergoden ons super goedgezind en onder een stralende lentezon vond de Paardenmarkt zijn 2e adem. Heel wat vernieuwende en traditionele elementen brachten de Kuringenaar en heel wat mensen van ver daarbuiten weer met een lach op de been. Er werd zelfs een record aantal gesuggereerd van 12.000 bezoekers! Skiroll mocht ’s avonds de tent in vuur, en even ook donkere vlam zetten met een ontzettende en ontketende knaldrang! Zondags verzamelden vele plaatselijke verenigingen in de tent waar ’s avonds de Harmonie Kuringens grootste genieën samenbracht voor hun quiz! We beloofden een feesteditie en dat hebben we samen met jullie allemaal er zeker en vast van gemaakt!

In 2023 gaan we uiteraard voor niets minder! De weergoden zijn ons al enkele jaren goedgezind en dat mogen ze van ons ook zeker en vast blijven. In het weekend van 16 tot en met 19 maart gaan de volgende Sint-Gertudisfeesten en de Paardenmarkt door ‘achter de kerk’. Met een overvol en gevarieerd programma belooft het weer van begin tot eind een spektakel te zijn met opnieuw enkele leuke nieuwigheden en varianten in het assortiment.

Traditie, cultuur, beleving, gezelligheid en zoveel meer. We proberen ieder jaar ons historisch verhaal zo goed mogelijk te brengen maar ook om iedere bezoeker een totaalpakket aan te beiden en dat iedere dag opnieuw.

Donderdagavond. Het terrein en de tent in volle opbouw, de kermis opgesteld in het centrum en de kerkdeuren gaan open voor het grote publiek… De voorbode voor de traditionele opener van het feestweekend: Het Orgelconcert!

Vrijdagavond. Datzelfde terrein volledig klaar om te ontbolsteren met een tent vol ongeduld om de eerste bezoekers te ontvangen voor de ‘Friday Night’.

Zaterdagochtend. Bij het ochtendgloren, nog nagenietend van de laatste beats van ‘Friday Night’, is het Paardenmarktcomité al vol in de weer om de paardenhandelaren te ontvangen en op het terrein de laatste details in orde te maken voor de hoogmis van het weekend: De Paardenmarkt!

Zaterdagavond. De laatste worsten net nog gekapt, de countryboots terug gepolijst en daar kunnen we onze skibotten alweer aantrekken voor Skiroll!

Zondagmiddag. De halve liter glazen netjes opgeruimd en de koffie overheerst de tent voor niemand minder dan Frank Galan in omkadering met onze eigen Harmonie!

Zondagavond. Frank zingt het zelf één van zijn liedjes ‘Lach’. Want lachen kan je doen als je luidkeels ‘KIEN’ kan roepen. De Harmonie zorgt met een leuke kienavond voor de afsluiter van het weekend!

We kijken er met heel het team en alle organisatoren alvast erg naar uit om iedereen weer met een lach te kunnen en mogen begroeten!

Berichten gemaakt 5

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven