21 en 22 maart 2020 een vernissage van Marcel Bex met de steun van de heemkundige kring ‘de graef‘ Hasselt Kuringen.

Natuur leeft: buiten, in ons hart én in de fotografie. Al sinds mensenheugenis trekken natuurliefhebbers met hun camera eropuit om de natuur vast te leggen. Dankzij deze pioniers van de natuurfotografie zijn plant- en diersoorten en unieke landschappen voor ons oog bewaard gebleven, waarvan een aantal inmiddels zeldzaam voorkomt of niet meer voorkomen in in onze Limburgse natuur.

Biografie
Marcel Bex
In de schaduw van de abdij van Herkenrode ben ik geboren. De abdij en omgeving was mijn speelterrein. Daar beleefde ik een fijne jeugd en maakte kennis met de natuur en leerde planten en dieren kennen. Daar groeide ook mijn interesse voor fotografie die een hobby werd voor de rest van mijn leven. Ik studeerde voor onderwijzer en na mijn legerdienst gaf ik les in de jongensschool van Kuringen. Heel mijn loopbaan was ik de meester van het vijfde of zesde leerjaar. Na mijn pensioen werd ik natuurgids en later ook ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen. Toen kwam er tijd vrij om van mijn hobby een passie te maken. Ik zwierf rond langs de Grensmaas en op de Mechelse heide, de vallei van de Kikbeek en de Ziepbeek en den andere natuurgebieden langs de Maas. Daar maakte ik duizenden foto’s van het landschap, van planten en dieren. Nu doe ik het wat kalmer aan maar ik heb nog wel altijd een camera in de buurt. klik op Marcel Bex en kom nog meer te weten op mijn Facebook.

Wij als Heemkundige werking:

Heemkunde, naar het woord heem, slaat op kennis van en onderzoek naar de eigen leefomgeving: straat, wijk, dorp, gemeente en regio. Het gaat onder meer om de geschiedenis ervan, de geografie, gebruiken en taalvarianten. Heemkundig onderzoek bevordert de belangstelling voor de eigen leefomgeving en het vergroot de kennis over die omgeving, vroeger en nu. Hieronder volgt een kort chronologisch overzicht. Als Heemkundige kring ondersteunen wij mensen zoals Marcel Bex met hun hobby. Het is voor ons een eer om samen met Marcel deze tentoonstelling op te bouwen in het Prinsenhof kasteel. Op deze plaats waar de graven van Loon zich kwamen vestigen en meerder eeuwen de Kuringse site als hoofdverblijfplaats in gebruik namen. Je kan bij ons ook terecht voor de permanente tentoonstelling over de eerste bewoners van Curingen, hoe de Romeinen hier verbleven , de Germanen hun dorpen als gemeenschap uitbouwden en veel meer……

Bezoek de tentoonstelling ‘ De natuur leeft’ van Marcel Bex in het Prinsenhof kasteel. Gratis toegang.
Zaterdag 21 maart 2020 van 10u. tot …..
Zondag 22 maart 2020 van 10u. tot 17u.

Prinsenhof kasteel Prinsenhofweg 21
Ook op zaterdag, Paardenjaarmarkt Kuringen…een stuk traditie in een feestelijk kader, een bezoekje waard !
www.paardenmarktkuringen.be/

Meer info: Kris.leenaers@telenet.be

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven