De Paardenmarkt en zijn ‘paarden markt’, het is letterlijk een eeuwenoude traditie. Sinds de eerste Paardenmarkt 782 jaar geleden werden paarden verhandeld op het jaarlijkse feest voor onze patroonheilige Sint-Gertrudis.

Een paard verhandelen is niet zomaar een bezigheid maar een echte stiel. Het aanbrengen van een paard, het opbieden van geïnteresseerde kopers is een spektakel op zich. Het is jammer genoeg ook een traditie en een stiel die het moeilijk heeft maar waar we als Paardenmarktcomité graag ons steentje willen bijdragen deze traditie staande te houden. Getuige hiervan is ook ons ondertekende charter dat we enkele jaren geleden afsloten samen met de resterende paarden- en veemarkten in Vlaanderen.

Als Paardenmarkt zijnde willen we uiteraard graag een voorbeeld zijn en blijven en dus ook zeker zijn dat alles volgens de juiste waarden en normen gebeurd. Het welzijn van het paard moet centraal staan en de correcte administratieve procedures dienen evenwel gevolgd te worden. Samen met jullie, de paardenhandelaar, kunnen we deze traditie in ere houden en beiden het engagement aangaan!

Ben je een paardenhandelaar en wil je graag paarden verkopen op onze Paardenmarkt? Lees dan zeker ons huishoudelijk reglement dat in samenspraak met FAVV, dierenarts en Politie Dierenwelzijn werd opgesteld.
Nog vragen? Stel ze gerust via info@paardenmarktkuringen.be

Alle praktische info kan je hier vinden: Huishoudelijk reglement

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven